Premiär av FREETIME

Spectacol realizat în coproducție cu Teatro Stabile delle Arti Medioevali (Vitrebo, Italia)

FREETIME de Gian Maria Cervo și Frații Presniakov

Regia: Nicola Bremer

Scenografia: Steffi Rehberg

Concept video: Vincenzo Marsiglia

Muzica: Saga Björklund Jönsson

Asistent video: Gian Musolino

Asistent scenografie: Cristian Gătina

Asistent regie: Tudor Dreve

Traducere din limba italiană: Daniela Șilindean

Distribuția:

FEDERICO: Andrei Gîjulete

ADAMO: Sergiu Tăbăcaru

NADA: Roxana Fânață

GABRIELLA: Crina Andriucă

POLICEWOMAN / CLAUDIA: Ioana Cheregi

VIGILANTES / PIETRO / CONTEMPORARY ARTIST: Cătălin Mareș

SLOBO / NIKOLAJ / MARCELLO: Andrei Stan

—————-
Premier: 27 noiembrie 2022 – Teatrul de Nord, Sala Mare 

—————-

FÖRESTÄLLNINGEN REKOMMENDERAS INTE FÖR PERSONER UNDER 16 ÅR!

FREETIME av Gian Maria Cervo och Presniakov Brothers är ett flytande projekt, med den första iscensättningen 2019 av den italienske regissören Pierpaolo Sepe. Hela projektet föddes för fyra år sedan, från idén om att experimentera med nya dramaturgiska strategier, inom ett internationellt laboratorium för kollektivt skrivande. Med utgångspunkt i Paul C. Castagnos studier och verk experimenterade Gian Maria Cervo och bröderna Presniakov i detta laboratorium med att skriva på ett associativt sätt, utan att följa en linjär, traditionell sekvens av scener. Genom en sammanvävning av till synes orelaterade scener förvandlas betraktaren till en rad olika tillstånd som ständigt förändras, vilket gör hela upplevelsen spännande.

FREETIME är en berättelse om gränser och konfrontationer. Genom att turnera i det europeiska och globala samhällets kännetecken under de senaste åren, behandlar texten intellektuell osäkerhet, migration och ryckning, och försöker ironiskt nog lyfta fram nyckelögonblicken i vår senaste utveckling, från kollapsen av finansjätten Lehman Brothers Holdings till uppkomsten av artificiell intelligens.