Honungsgrävlingen

En musikalisk saga om mod, godisfantasier och sådant som vi vill men inte vågar prata om.

Det är första dagen i nya skolan och Eysis försöker hitta dörren till klassrummet. Istället hamnar Eysis i gympasalen. I en plint gömmer sig Brilliant som bestämt sig för att bli en Honungsgrävling och aldrig mer gå hem igen. Under en fallskärm sover en dumpad Idrottslärare, som drömmer om att bli trubadur. Och innan dagen är slut har ett antal mystiska personer hunnit komma och gå mellan rockringarna och ribbstolarna.

I Honungsgrävlingen blir gympasalen en plats för äventyr, hemliga drömmar, fyrverkeri och första hjälpen. Det blir farligt och härligt och inte alls som någon har tänkt sig.

Under spelåret 2019/2020 renoveras ung scen/östs teaterhus i Linköping. Föreställningen Honungsgrävlingen spelas därför på flera spelplatser runtom i Östergötland, med premiär på kulturhuset Agora som ligger i Skäggetorp i Linköping.

Honungsgrävlingen spelas 27 september-12 december, se fullständigt spelschema i kalendern längst ner på sidan.

 

Written and directed by: AnnaLina Hertzberg

Scenograf och kostymdesigner: Hanna Cecilia Lindkvist

Mask- och perukdesigner: Agnes Kenttä
Ljuddesigner/ Kompositör: Saga Björklund Jönsson
Ljusdesigner: Linn Persson